Yrke/sysselsättning?
– Jag jobbar med vatten världen runt.

Familj och bostad?
– Bor på Ekerö tillsammans med Ulrika och våra söner Malte & Jonas. (Inte långt ifrån Stefan Hultquist med familj).

Du var SOK-profil år 1988, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Jag tror min orienteringskarriär var på topp då jag var runt 12/13 år gammal, vilket sammanfaller med SOK-profilen, men som andra framgångsrika idrottare lade jag sedan sporten på hyllan för att invänta en framtida comeback som ännu inte har inträffat.

Bästa orienteringsminnet?
– En Jukola-kavel i Finland nära Rysslands gräns. Soligt och varmt. Målet var halva vägen upp för en slalombacke. Jag gjorde en kanonsträcka (åtminstone vad jag kommer ihåg) och tog många placeringar upp för backen då jag var bättre på att springa än att läsa kartan. Mattias Boman, min stora SOK idol, gav mig beröm vilket jag var så stolt över.

Sämsta orienteringsminnet?
– Hände ganska ofta att jag sprang för fort och tappade helt bort mig, så många besvikelser blev det, men idag har jag bara glada minnen kvar.

Tips till nya orienterare?
– Ta det lite lugnt i början, studera kartan och gör smarta vägval istället för att rusa på (vilket jag själv oftast gjorde).

Hälsning till Söderhamns OK?
– En härlig uppväxt med fina klubbkompisar och bra gemenskap!

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1988:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa