Namn?
– Mattias Boman

Sysselsättning?
– Arbetar med rådgivning åt stora företag. Speciellt inom handel och konsumentvaror.

Familj och bostad?
– Bor i Mälarhöjden tillsammans med Karin och våra döttrar Ebba och Sara.

Du var SOK-profil nr 1 år 1986, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Direkt efter att jag fått äran att vara SOK-profilen gick det ganska bra, speciellt som H16 och H18. Sedan gick det utför. I och med att Ebba började orientera för ca. 10 år sedan så började även jag springa lite mer än vad jag gjort tidigare. Vi springer för Tumba-Mälarhöjden.

Fick SOK en miljon av Kent Sandquist i Fritidsnämnden som du önskade 1986?
– Det kan jag inte påminna mig – och det var nog lika bra.

Bästa orienteringsminnet?
– Ett som jag tänker på ganska ofta då jag är i Tumba är när SOK kom 21:a på 25-manna i Kassmyra grustag. Jag kommer ihåg att jag var som i ett lyckorus hela dagen. På senare år får det bli de läger där jag varit ledare för ungdomarna i klubben, tex Rikslägret i Idre.

Sämsta orienteringsminnet?
– På 10-mila i Göteborg 2017 blev jag inkallad att springa i Tumba-Mälarhöjdens lag. Tre tjecker hade kommit till Göteborg för att springa slutsträckorna, men innan det lyckades jag hoppa över en kontroll och få hela laget diskvalificerat. Det var en jobbig upplevelse.

Tips till nya orienterare?
– Åk ut på tävlingar och även till andra delar av landet. Det är en lyx att få springa runt i helt annan natur än vad man ser till vardags. Man behöver aldrig skämmas och hittills har jag aldrig varit med om att någon försvunnit på en tävling.

Hälsning till Söderhamns OK?
– Lycka till med ungdomsverksamheten. Den är viktigast – från många olika perspektiv.

Och här följer den gamla SOK-profilen från SOK-nytt år 1986 (klicka på bilden för att förstora den):

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa