Gladvinnare i årets skinklopp. Foto: Leif Blomqvist

När 2023 lackar mot sitt slut är det dags att summera mitt första år som ordförande och blicka lite framåt.

Det var med viss stolthet jag tackade ja till uppdraget som ordförande även om det kändes lite skakigt att kliva in i rollen utan någon tidigare erfarenhet i klubbens styrelse. Genom Östens samanställning över de tidigare ordföranden känns historiens vingslag och det finns ett arv att förvalta. Tack vare stöd av erfarna ledamöter upplever jag att året löpt på utan större mankemang.

Vi har en välordnad klubb med flera styrkor. Ekonomin är god, vi har en bra lokal och många kartor att träna och tävla på. Vi har god kontakt och samarbete med klubbar i närområdet. Det finns stor erfarenhet av att arrangera tävlingar och vi har gott anseende hos kommunen. Sammantaget finns det mycket bra att bygga på och medlemmar som ställer upp för klubben i vått och tort. Stort tack till er alla som lägger tid på klubben!

Det som oroar är antalet medlemmar som är aktiva i föreningsverksamheten och tillväxten på ungdomssidan. Vi har inte lyckats rida på den intressevåg som syntes under åren med Corona även om vi hade ett glädjande antal nybörjare på höstterminen. För att jobba mer långsiktigt kommer styrelse se till att ta fram en rekryteringsstrategi till årsmötet där vi behöver se till att få med rekrytering och delaktighet i alla våra aktiviteter. De som är med på våra arrangemang måste erbjudas att bli medlemmar i föreningen och medlemmarna måste få möjlighet att bidra till verksamheten.

Jag lämnar årets aktiviteter till årsredovisningen och de som haft ansvaret för våra arrangemang. Istället vill jag lyfta ett späckat 2024 som vi har att se fram emot. Faxeträffen blir nästa år en tvådagarstävling med sprint och medeldistans i Ljusne på lördagen den 25:e maj och avslutas med medeldistans på söndagen i Bergvik. En intensiv helg som jag tror kommer kunna locka en hel del löpare med rätt marknadsföring.

När det gäller Söderhamnspasset har vi fått lite oroande signaler från kommunen som har svårt att finansiera projektet. Det är något vi behöver lösa för att kunna fortsätta med den mycket uppskattade motionsformen. Till hösten har vi två distriktsmästerskap att anordna, det är långdistans och stafett. Planer finns att arrangera en större inomhustävling i slutet av året och låta den vara avslutning för distriktets ungdomar. Hälsinglands multisport funderar på att skapa en trailcup och det skulle ge draghjälp så att Kallebotrailen kan få en fortsättning. Ungdomsträningen rullar på och vi har hittat lägerformat som lockar deltagande. Det är kul att kunna erbjuda en utvecklande verksamhet och minnen för livet.

Det finns mycket att se fram emot och jag har stora förhoppningar på klubbens 76:e år men innan dess är det dags att fira jul och nyår samt delta i årets traditionsenliga julcup. Om du har tankar eller önskemål kring nästa års verksamhetsplanering så hör av dig till någon i styrelsen. Styrelsen har ett planeringsmöte bokat den 10:e januari.

Nu önskar jag er en riktig god jul och ett gott nytt år!

Johannes Tyve
Ordförande

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa