Namn?
– Stefan Hultquist

Yrke/sysselsättning?
– Regionchef Elsäkerhetsverket (“Trygg och störningsfri el” är vår devis. Vi gör b.la. tillsyn på elanläggningar och provar elprodukter. Jag är chef över verksamheten i norra och östra delen av landet)

Familj och bostad?
– Gift med Viktoria sedan 2005. Ebba 14 och Edvin 11. Hus på Ekerö.

Du var SOK-profil år 1991, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Ett sluttande plan, skulle jag säga. Det mesta rasade i träningsväg 1998, när jag gick ut skolan och inte hittade någon vettig klubb i Stockholm. Drogs med lite skador också. Gjorde dock come back storstilat på DM-stafetten 2018 i Tullinge, för min nya klubb Mälarö SOK. Så 20 år i träda, kan man säga. Eller “lagrad på ekfat”. Har träffat Mattias Boman upprepade gånger efter det, vilket jag värdesätter högt 😉.

Hur kom det sig att du kände Karin Wistrand, sångerskan i Lolita Pop?
– Jag kände nog aldrig Karin Wistrand. Ville väl få det att låta lite mer. Men jag upptäckte nyligen att “Mind your eye” ligger på min repeat-lista på Spotify. Så jag tycker antagligen fortfarande att den är riktigt bra. En kurios fakta om Lolita är att Benkt Söderberg var med där, pappa till systrarna i First Aid Kit.

Bästa orienteringsminnet?
– Vinsterna i HT-spelen i H14 och H16 med Mattias Boman. Växlat först på första på Brödkavlen i Ockelbo. Och en regional tävling i Glössbo H14, den enda jag vunnit. Hälsinglands poängpris i H12. JSM-stafetterna med Boman, Henrik Persson och Christian Tholin. Samt alla Hälsingeläger och påskläger.

Framförallt minns jag alla bussresor med SOKarna. Oerhört teamskapande! Unga, gamla, bra, mindre bra – alla var med! Och alla Östansjö-rundor med reflexväst och efterföljande bastu.

Sämsta orienteringsminnet?
– Nån jäkla tävling i Voxna. Tog ut segern i förskott. Och kom sist.

Tips till nya orienterare?
– Skaffa kompisar! Heja på alla när du kommer till träningen. Heja på alla, innan, under och efter tävling.

Hälsning till Söderhamns OK?
– Tack för allt! Kul att se att ni är så vitala! Tack för Naturpasset på Enskär förrförra sommaren!

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1991:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa