Klubben bjöd in till en löptur från Ranboberget bort till Tyskgrottan. 6 löpare slöt upp i den kylslagna morgonen och begav sig glada i hågen bort efter stigar förbi Högbrunnsberget innan de nådde Öratjärnsbergets fot. Sällskapet rundade berget för att nå Tyskgrottan som ligger på bergets norra sida. Från det hållet finns skyltar och stig som leder fram till grottan.

Grottan fick sitt namn efter att Friedrich Johannes Borgman 1946 använt den som tillflyktsort för att undvika utvisning till Tyskland. Vill du veta mer om grottan rekommenderar vi podden Historier från Hälsingland som har ett avsnitt tillägnat gömstället.

På vägen hem passa vi på att besöka Svenlarskoja och fyllde i gästboken. Efter det blev det en utmanande sträcka i obanad terräng innan vi kom in på en led som Mohed MTB ordnat. Den tog oss tillbaka till parkeringen där vi kunde pusta ut efter en trevlig utflykt i Moskogarna.

Totalt var vi ute i nästan två timmar på den ca 9 km långa utflykten. Den blev någon kilometer längre än planerad eftersom det var snö på vägen så vi fick parkera vid Raboberget istället för nedanför Högbrunnsberget.

Kartan bestod av en lång korridorövning

Gästboken i Svenlarskoja

Pilen visar vägen för Lesya, Elisabeth, Hugo, Ida och Karin

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa