Namn?
– Vilgot Sääf

Sysselsättning?
– Jag går i 6:an på Vågbroskolan.

Familj och bostad?
– Jag bor med min mamma Anna och pappa Magnus och vår hund som heter Mixi. Vi bor i ett hus i en liten by som heter Haga som ligger utanför Vågbro.

Favoriträtt (klassisk SOK-profil fråga)?
– Smashade hamburgare med strips. Bästa burgaren som blir riktigt god är när man har briochebröd, tryffelmajo, karameliserad lök, saltgurka, cheddarost och bacon.

När började du orientera och vad fick dig att börja?
– Jag började att orientera 2016 när jag var 6 år gammal. Det som fick mig fick mig att börja var att pappa tyckte att det var en bra sport att testa och sen dess har jag fortsatt och tyckt att det har varit jättekul!

Vilken klass springer du?
– Nu i år ska jag börja springa i H 13-14.

Målsättning med orienteringen?
– Att bli så bra jag kan och utvecklas med både kartläsning och löpning och så klart att fortsätta att ha roligt.

Bästa orienteringsminnet?
– Det var nog Dala-dubbeln 2022 när Philip Nyholm från Alfta Ösa OK frågade om jag ville springa med honom. Det gick bra båda tävlingarna och vi hade roligt. Vi bodde på Bjursås Ski center med alla från SOK och Alfta Ösa OK. Det var roliga aktiviteter på kvällen.

Sämsta orienteringsminnet?
– Det var nog när jag skulle springa Faxeträffen 2022. Jag hade skadat mitt knä några dagar innan men jag skulle testa springa första tävlingen på fredagen. Det gick bra i början men efter en stund så fick jag för ont så att jag fick gå runt banan. Sedan blev det ingen mer orientering den helgen. Ett annat är när jag och kompisarna sprang vilse på Ingvars natta vid klubbstugan.

Andra intressen än orientering?
– Jag tränar längdskidor, basket, pingis och lite golf på somrarna. Jag gillar också att vara med min hund och mina kompisar och att spela TV spel.
Löpträning utan karta och kompass och cykling är också kul

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa