Namn?
– Ulrika Bylander

Yrke/sysselsättning?
– Mätchef på Svevia Anläggning i Falun

Familj och bostad?
– Bor i hus i Danholn utanför Falun med barnen och är särbo med Martin som bor i Skövde, så har lite av ett varannan vecka boende 🙂

Du var SOK-profil år 1991, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Jag fortsatte ganska många år efter det, sprang för Helsingborgs SOK några år och sedan OK Kåre några år. Nu är jag medlem i Karlsbyhedens OK, men springer i princip ingenting eftersom barnen har tröttnat på orientering och all tid går till fotboll och innebandy.

Du är aktiv i friluftsfrämjandet och sysslar bl.a. med Naturparkour. Vad är det?
– Ja, jag är ledare i Friluftsfrämjandet sedan 2005, har haft all typ av barnverksamhet som Knytte, Mulle, Äventyrliga familjen, men just nu är det naturparkour som gäller.

Naturparkour är precis som det låter, Parkour i naturen. Alltså att ta sig från punkt A till punkt B på kortaste väg, lite som orientering. Det är lite av en blandning av orientering och gymnastik. Man tar sig fram i skogen på ett lekfullt och roligt sätt. I parkour tar man sig över/under hinder på olika sätt och med olika tekniker.

Bästa orienteringsminnet?
– Det finns så många att välja emellan, men ett av dem är första kaveln jag var med på. Jokkula när jag var 14 år. Kanske inte så mycket för orienteringen, även om det gick hyfsat bra, utan mest för upplevelsen.

Sämsta orienteringsminnet?
– O-ringen i Umeå, när jag skadade ryggen och som jag fortfarande har problem ifrån

Tips till nya orienterare?
– Ta det lugnt och läs kartan och ha roligt!

Hälsning till Söderhamns OK?
– Kommer ihåg de roliga åren och allt kul vi gjorde som ungdom så fortsätt så – med den bästa barn- och ungdomsverksamheten

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1991:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa