Namn?
– Martin Lingvall

Yrke/sysselsättning?
– Optiker, Head of Professional Affairs på CooperVision Nordic AB

Familj och bostad?
– Fru Anna-Maria och två barn, Ester snart 7 år och Alve 4 år. Bor i ett radhus i Landvetter strax utanför Göteborg.

Du var SOK-profil år 1994, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Utför. Jag peakade tydligt där och då. Fanns inte så mycket mer att uppnå efter att ha varit SOK-profil 😊
Jag tränar nu regelbundet 2-3 gånger i veckan men i dagsläget bara ren löpning. Jag har dock alltid identifierat mig som orienterare och är medlem i OK Landehof sedan vi flyttade hit till Landvetter 2011. Jag gjorde ett litet försök under några år att återuppta orienteringskarriären men när barnen kom blev det svårt att träna organiserat. Nu blir det bara löpning med fokus på att må bra och att springa så långt som möjligt snarare än så snabbt som möjligt. Jag har dock stora förhoppningar på framförallt dottern som älskar skogen att det kan bli en till nystart med orientering inom några år. (Det hoppas vi också, red. anmärkning)

Svensk mästare i fälttävlan, hur känns det så här runt 30 år senare?
– Det känns jättebra. Det är väl inget jag tänker på jättemycket men en väldigt kul erfarenhet.

Bästa orienteringsminnet?
– Vinsten i SM är såklart ett. Sammanhållningen i klubben som junior med väldigt mycket socialt i samband med träningar, träningsläger och på tävlingarna är också något jag minns med glädje.

Sämsta orienteringsminnet?
– Allt är förträngt! Jag har brutit så många tävlingar och bommat så många kontroller så det är svårt att urskilja något särskilt. Alla gånger jag vrickat fötterna är väl något som känns tråkigt så här i efterhand.

Tips till nya orienterare?
– Ha kul och njut av naturen!

Hälsning till Söderhamns OK?
– Tack för allt genom åren! SOK har en särskild plats i mitt hjärta och jag följer fortfarande med intresse det som händer i klubben på sociala medier.

Och här följer den gamla SOK-profilen från SOK-nytt år 1994:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa