Sysselsättning?
– Klinisk apotekare på Region Sörmland, Eskilstuna

Familj och bostad?
– Bor i radhus i Torshälla strax utanför Eskilstuna med sambo Patrik, en gemensam dotter på 4 år och bonusbarnen Frej snart 15 år och Tanja 16 år ca 50% av tiden.

Favoriträtt (klassisk SOK-profil fråga)?
– För 20 år sedan hade jag säkert svarat lasagne men idag är det det lite tråkiga svaret, det som lagats av någon annan.

När började du orientera och vad fick dig att börja?
– Mamma sa ”nu ska du börja på orientering, för det har jag alltid ångrat att jag inte började med när jag var liten”. Tror jag var 7 år och på den vägen är det.

Favorit-terräng eller tävling?
– Tyckte om att åka på säsongspremiär söderut och möta våren och få springa på(med?) 2.5m ekvidistans istället för det vanliga 5m.

Bästa orienteringsminnet?
– Finns så många! Ett är en resa med gemensam ”hälsingebuss” till Gotlands 3-dagars för en väldans massa år sedan. Var ovant att leta stenar på 0.5 m istället för minst 1.5 m och passa sig för taggbuskar och så var det första gången jag stiftade bekantskap med spelet kubb som däromkring fick sitt genomslag om jag kommer ihåg rätt.

Ett minne från en annan bussresa är att alla fick en personlig t-shirt och på min var mitt efternamn svaret på gåtan ”vad är en miss i skogen?”. Personen som hade kommit på det var mer än nöjd och med all rätt 😀

Nuförtiden är det mest löpning med fokus på långa distanser och inte så mycket orientering, stämmer det??
– Stämmer bra, är lättare att få löpningen att passa in i det övriga familjepusslet än att komma iväg på orientering tyvärr. Blir påmind varje gång på 25-manna att det här måste jag göra oftare! Men vips så har det gått ett år till. Har förhoppning om mer orientering när lillan växt på sig lite. (vi hoppas se Louise på fler 25-manna, red.anm)

Andra intressen än orientering?
– Näe, är lite enkelspårig, gillar att vara ute i naturen på olika sätt. På senare år har jag genom min sambo upptäckt mtb.

Tips till nya orienterare?
– Ta det lugnt, stressa inte. Det tar tid att lära sig alla tecken och läsa kartan början.

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa