Yrke/sysselsättning?
– Jag jobbar som teknisk lantmätare på Jönköpings kommun

Familj och bostad?
– Bor för mig själv i en trea med Vätterglimt

Du var SOK-profil år 1989, hur gick orienteringskarriären efter det?
– OL-karriären tog aldrig riktigt fart. Var på gång -92,-93 men fick cancer och då rasade allt. Har kämpat mig tillbaka till halvusel nivå. Springer (löpliknande rörelser) för Jönköpings OK där jag även är med i styrelsen. Gubbklasserna är tuffa här nere då merparten är gamla landslagslöpare från IK Hakarpspojkarna.

Nådde du din målsättning, att springa en bana utan att bommat?
– Sprang en närtävling i somras på Hökensås och då var det inte många meter fel, så i princip bomfritt. Målet uppfyllt.

Bästa orienteringsminnet?
– Finns så många bra minnen från SOK-tiden. Gemenskapen, framförallt. Går nog inte riktigt att plocka ut något speciellt. Kanske något galet långpass. Typ när vi blev avsläppta i Mohed och sedan hade en bana in till SOK-stugan.

Favorit-terräng eller område?
– Har alltid varit svag för snabblöpt tallhed. Hökensås påminner en del om det. Favoritterräng kanske bara för att man får känna sig snabb för ett kort ögonblick. Annars brukar terrängen alltid vara bra när man springer bra. Då tänker man inte på hur det ser ut. Man är inne i zonen och allt flyter på.

Tips till nya orienterare?
– Våga åka på tävlingar längre bort. Prova på så många olika terrängtyper som möjligt. Var med i klubbarbetet- det är kul och du får vänner för livet.

På din Instagram (https://www.instagram.com/klasfriborg/) finns det en del litteratur bland friluftsaktiviteterna, har du något boktips att läsa i väntan på träning och tävling?
– I väntan på nästa tävling så kan ni läsa “City blues quartet” av Ray Celestin. Första boken heter Yxmannen och börjar vid ca 1919 i New Orleans. Sedan får man följa huvudkaraktärerna genom olika epoker i en ny stad i följande böcker. Riktiga bladvändare och man vill inte att det ska ta slut.

Hälsning till Söderhamns OK?
– Välkomna till Jönköping 2025 då vi arrangerar O-ringen. Är antagligen banläggare då. (https://oringen.se/tillfallen/jonkoping-2025.html)

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1989:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa