Yrke/sysselsättning?
– Kvalitetschef, med ansvar för hållbarhet och ständiga förbättringar, på CrossControl AB i Alfta sedan 5 år tillbaka. CrossControl har sin tillverkning i Alfta och designar och producerar avancerade displaydatorer för tuffa miljöer. Vi är från början en spinoff från gamla ÖSA som kanske är bekant för orienterare.

Familj och bostad?
– Jag bor sedan 7 år tillbaka med min fru Malin och våra döttrar Tufva 18 och Alma 16 i en villa i Bergvik.

Du var SOK-profil år 1991, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Var väl som bäst tränad under åren 93-95 och gjorde mina snabbaste lopp då. Sedan kom tyvärr hjärtproblemen med förmaksflimmer in i bilden som gjorde att de kommande 20 åren efter det blev mer eller mindre utan träning pga medicinering och knepiga biverkningar. För 8 år sedan lyckades jag mha egenremiss och kontakter få till en operation i Uppsala och är sedan dess fri från besvär och mediciner.

Någon riktig “comeback” har det väl inte blivit sedan dess men hankar mig fram i skogen när andan faller på. Går mer än springer nu för tiden. 🙂 Drömmer fortfarande om att kunna springa ett helt lopp.
I den gamla intervjun skrevs det om “känd från internationella sammanhang”, kommer du ihåg vad som avsågs?
– Nej, kommer inte ihåg det som menas med det. Kan inte komma ihåg att jag varken var känd eller ökänd internationellt. Fast det är ju inte det enda svaret som jag inte känner igen mig i. 🙂

Bästa orienteringsminnet?
– Utan tvekan 5-dagars vinsten i Östersund 1989. Gick ut 47 sekunder för en norrman vid namn Snorre Veggan + några fler konkurrenter. Jag gjorde en bom i början så vi var samlade till mitten av banan där jag fick en kontroll före de andra och kunde springa ifrån dem den sista biten och vinna totalen. Annars är det tveklöst Påsklägren och gemenskapen i SOK samt alla läger uppe i Skålsjön med Hälsingeklubbarna på somrarna.

Favorit-terräng eller område?
– Tallhed med kurvbildsorientering

Tips till nya orienterare?
– Se och upptäck Sverige via orienteringen. “Ligg före i orienteringen” dvs läs in banan under lätta partier och försök att ha koll på vilken riktning du skall ut från en kontroll redan innan du kommer fram till den.

Du syns ibland i resultatlistorna på exempelvis Sörklubbs men springer för Rehns BK. Vad ska vi göra för att locka dig tillbaka till Söderhamns OK 🙂 ?
– Stämmer. Tänkte från början springa för Bergvik men de har lagt ned sin verksamhet så det blev mest praktiskt att springa för Rehns BK eftersom jag jobbar i Alfta med tex Peter Rydesäter som kollega. Tips för att byta? 🙂  (Red. anm. Det var som läsaren förhoppningsvis förstår inte en seriös fråga, vi ser hellre ett gott samarbete mellan Hälsingeklubbarna än konkurrens om utövarna)

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1989:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa