Yrke/sysselsättning?
– VA-strateg på MittSverige Vatten & Avfall i Sundsvall.

Familj och bostad?
– Fru Åsa och tre barn (varav den yngste är fast i orienteringen). Radhus i Sundsvall och släktgård i Hassela (dit vi flyttade 1999 och bodde permanent fram till 2015).

Du var SOK-profil år 1989, hur gick orienteringskarriären efter det?
– 1988-1992 var mina goda år, sen blev ambitionerna lägre. Sprang bl.a. 10-mila för SOK 1996, efter den säsongen inleddes en paus fram till att jag blev medlem i ett annat SOK (Sundsvalls OK) och återkom till 10-mila i Falun 2016.

Har sen varit ungdomsledare och tävlar också själv regelbundet. (Sprang dock däremellan även en tävling för OK Nordanstig (2-days Middle vid O- ringen i Mohed 2011) då jag och några andra gamla SOK:are, Tomas Stam och Janne Malmsten, hade reunion. Jag tror jag blev OK Nordanstigs sista tävlingslöpare.)

Är Neil Young fortfarande en favorit?
– Jodå, spelas på vinyl till och från.

Bästa orienteringsminnet?
– Tiden i SOK är i sig något jag minns med glädje; alla tävlings- och lägerresor, träningspass och fester med så många härliga profiler. Annars minns jag förstås gärna min sjundeplats på förstasträckan vid 10-mila i Långdunker 1988.

Vill du nu svara på största tabben? I den gamla intervjun utlovades svar under morgondagen.
– Jag är ganska bra på att förtränga sånt. Men jag kan inte trycka bort min sprintpremiär i Sundsvall (2015) då jag sprang in och blev fast på ett industriområde. Löste problemet genom att klättra över ett stängsel som var ritad med tjock linje och två taggar, trodde det var ok. Nu kan jag sprintreglerna bättre…

Favorit-terräng eller område?
– Är allätare. Men terrängen där vi arrangerade Swedish League-finalen nu i höst (Ljustorp, Timrå) på nyritad karta är väldigt fin och rolig (rejält berg med hällmarksskog och detaljerade sluttningar, norrländskt helt enkelt).

Tips till nya orienterare?
– Ta det piano. Många som är bättre löpare än orienterare rusar på utan kartkontakt och hoppas att det ska lösa sig, men då blir det ofta tidsödande misstag. Så håll nere farten för att behålla kontrollen, då kommer det att bli färre bommar och roligare.

Hälsning till Söderhamns OK?
– Hoppas ni kan hålla i en god barn- och ungdomsverksamhet, det lägger grunden för en bra framtid. Finns stolta traditioner i klubben och fin orienteringsterräng i kommunen.

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1989:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa