Namn?
– Johanna Stropp Grybäck

Yrke/sysselsättning?
– Koordinator, Anticimex AB, Uppsala

Familj och bostad?
– Bor på landet i Björklinge, norr om Uppsala. Gift med Andreas Grybäck och har 2 barn Emilia 13 år och Fabian 11 år.

Du var SOK-profil år 1994, hur gick orienteringskarriären efter det?
– Såg att min dröm 1994 var att vinna någon etapp på O-ringen, det minns jag dock inte idag! Min bästa orienteringstid var nog mellan 1994 och 1995, då jag som bäst blev 3:a på USM i Sundsvall och placerade mig som bäst 4:a på 1 av etapperna på O-ringen i Örnsköldsvik.
Idag är jag ungdomstränare för Gul grupp i IF Thor, Uppsala och deltar gärna på 25-manna och O-ringen varje år!

Kompassen var klurig på den tiden. Fick du ordning på riktningen?
– Jag har alltid varit en “noggrann kartläsare” med hyfsat bra kartminne, så kompassen satt mest bara på tummen som stöd. Så när jag väl bommade kunde det bli rätt stora bommar🙈….

Bästa orienteringsminnet?
– Jag har så många så jag kan inte välja…
Alla läger med hela Hälsingland!
SOKs årliga påsk-läger, jag minns väl hur vi åkte minibuss långt och lyssnade på Tomas Ledin-låtar. (kan det verkligen var ett bra minne? red. anmärkning)
Konfa-läger Skålsjögården 1994
O-ringen Skåne 1995, bodde i husvagn utan föräldrar med syrran och kompisar!

Sämsta orienteringsminnet?
– Jag har kommit utanför karta en gång på tävling och då minns jag att jag blev rätt rädd och skärrad, då fick jag dock användning av min kompass och kom tillbaka på rätt sida och kunde läsa in mig igen. Slutet gott allting gott!

Tips till nya orienterare?
– Ha roligt och njut av naturen.
Åk på tävlingar runt om i landet, alla olika terränger har sin tjusning.
Lär dig läsa och använda höjdkurvor.

Hälsning till Söderhamns OK?
– Skulle vilja passa på att tacka alla inom klubben och inom Hälsingland som på min tid förgyllde min tillvaro med alla roligt uppstyrda läger och påsk-läger. Jag uppskattade det massor! Tack vare den tiden har jag bara fina minnen av orientering och håller fortfarande på, men på en motionsnivå och vill nu ge tillbaka till nya ungdomar i Uppsala.

Tack för mig🤗

Och här följer SOK-profilen från SOK-nytt år 1994, där även syster Helena var med:

Dela på Facebook

Upptäck mer från Söderhamns OK

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa